Geboeid door Liefde deel 64

04-10-2015 22:56

deel64

John's moeder ziet de 2 aankomen en doet de deur open. Kom snel binnen lieverd zegt ze lief.

Eenmaal binnen stelt Eva timo voor. Anja dit is een vriend, eigenlijk meer dan een vriend en ze knipoogt naar timo.

Wat leuk voor je lieverd zegt Anja. Ga zitten.. Anja wijst naar de bank. Nadat ze drinken en koekjes kregen ging Anja ook zitten.

Anja ik wil meer weten over sheila. Anja kijkt bedrukt, Eva laat die vrouw toch met rust!

Alsjeblieft Anja vertel iets over haar het is belangrijk voor me.

Anja vouwt haar lange donkere haren naar achter. Met grote enorme donkere ogen met lange wimpers kijkt ze hen aan. Ze draagt grote gouden oorbellen.

Ondanks dat ze achter in de 60 is ziet ze er nog goed uit. Een goed verzorgde vrouw die vroeger vast heel knap was. Het verlies van haar kinderen en man heeft haar gezicht getekend. Rondom haar prachtige ogen heeft ze donkere wallen..

Lieverd, ik ken sheila al vanaf dat ze kind was. Ze had criminele ouders. Haar vader dronk en haar moeder kon niet goed voor hen zorgen.

sheila heeft de genen van haar ouders. Toen ze eenmaal kinderen kreeg raakte zij en Michel verslaafd aan cocaïne. Om hun dure verslaving te kunnen betalen gingen ze de criminaliteit in. Na een paar jaar was sheila een bekende binnen de onderwereld.

sheila verdiende veel geld met de verkoop van drugs. De kinderen werden niet goed verzorgd. Ze werden verwaarloosd, het kamp zorgde ervoor dat ze te eten kregen. Ik deed dat zelf ook vaak.

Jeugdzorg raakte door school betrokken waardoor sheila uit de criminaliteit wilde stappen. Ze houdt echt van haar kinderen maar heeft nooit een goed voorbeeld van opvoeden gehad. Uit angst de kinderen te verliezen besloot ze te stoppen met haar criminele activiteiten.

Ze waren nog wel verslaafd. sheila begon toen met het oplichten van anderen. Ze is er 1 keer voor veroordeelt. sheila kon geen gewone baan vinden en Michel ook niet. Waarschijnlijk waren ze te stoned om te solliciteren. Anja schud haar hoofd.

Waar leven ze nu van? vraagt Eva terwijl ze naar timo kijkt.

Michel is een ijzerboer geworden. Volgens mij redden ze zich nu wel. sheila werkt tot de dag van vandaag niet. Ze doet voornamelijk het huishouden.

Zover ik gehoord heb zijn ze ook niet meer verslaafd. Ze zouden al jaren clean zijn. Gelukkig maar want die kinderen groeide voor galg en rad op.

Wat is de connectie tussen sheila en de schutter vraagt Eva terwijl ze naar achteren gaat zitten.

Davey is een bekende van sheila. Vroeger kwam hij hier op het kamp. Hij speelde met de kinderen hier. Toen ze ouder werden moest John niks meer van hem hebben. Hij vond dat Davey een dubbele agenda had. Waarom weet ik ook niet. Ik heb er ook nooit naar gevraagd.

John vertrouwde hem niet meer. Maar Jason is altijd bevriend gebleven met hem. Nooit had ik kunnen bedenken dat juist hij mijn kinderen zou ombrengen. Er rollen tranen over de wangen van Anja. Met een katoenen fleurige zakdoek veegt ze die snel weg.

Hoe kwam Davey aan het geld om aan Jason te lenen toen hij geldproblemen had vroeg Eva.

John's moeder kijkt naar de hoogglans witte salontafel en haalt haar schouders op.

Geen idee Eva. Davey was als kind al gedoemd om in de criminaliteit te raken. Had altijd verkeerde vriendjes. Maar wat hij als volwassene deed, dat weet ik niet. Hij reed altijd wel in dure auto's.

De familie van Davey, acht u die in staat om anderen te bedreigen? Vraagt timo.

John's moeder knikt. Davey komt uit een criminele familie dus dat kan ik niet uitsluiten. Als kind was hij vaak hier omdat er thuis niemand naar hem omkeek. Zijn vader en broers zaten regelmatig vast.

Waarom stel je zoveel vragen over sheila?

Anja, ik vermoed dat sheila me opgelicht heeft.

Oh nee lieverd, ik dacht dat ze het inmiddels wel afgeleerd had. Wat heeft ze gedaan?

Waarschijnlijk de ketting van John gestolen zegt Eva zachtjes. Eva durft niet te zeggen dat ze sheila geld heeft gegeven. Ze wil niets zeggen over John's zoon.

Vroeger hoorde ik verhalen dat sheila mensen oplichtte maar als ik eerlijk ben hoor ik dat de laatste jaren niet meer. Ik kan niet met zekerheid zeggen of ze het wel of niet gedaan kan hebben. ...Anja pakt de koekjestrommel en bied beiden nog een koekje aan.

timo wijst het aanbod van een koekje af. Mevrouw, wat heeft u tegen haar vraagt timo voorzichtig.

Anja zet de koekjestrommel weer op tafel.. sheila ging eerst met Michel ze trouwde en vervolgens ging ze vreemd met Jason. Daarom kregen de beste vrienden ruzie met elkaar.

Later kreeg ze een relatie met John. Volgens John zou het geen liefdesrelatie zijn maar zouden ze gezamenlijke interesses hebben die me tot vandaag de dag niet duidelijk zijn. Eva maakt snel oogcontact met timo. Beiden weten wel wat de gezamenlijke interesse is.

Mevrouw hoelang geleden was dat? vraagt timo beleefd.

Voor zover ik weet is dat zo'n 10 jaar geleden.

Eva is stil en bedenkt zich dat Jonathan nu 14 jaar is. Er valt een stilte.

timo verstoord haar gedachten door te vragen hoelang geleden sheila een relatie had met Jason.

Anja zucht... daar moet ik even over nadenken het is heel lang geleden. Ze staat op om een kop koffie te pakken.

13 of 14 jaar geleden, maar ik weet het niet precies roept Anja vanuit de keuken. timo en Eva kijken elkaar geschokt aan.

Anja gaat weer zitten. Ik begrijp niet zo goed waarom jullie dat willen weten.

Ik ben gewoon benieuwd hoe het allemaal zit. Nadat je vandaag vertelde dat er nieuwe feiten zijn in de zaak van John ging ik me afvragen hoe dingen nu eigenlijk in elkaar zitten.

Ik overweeg om met die Davey te gaan praten. Misschien kan hij vertellen wat er voor feiten zijn.

Anja bartst in tranen uit. Zou je dat wel doen Eva. Het zal veel teweeg brengen. Ik wil hem nooit meer zien. Hij is een moordenaar Eva. Realiseer je wat oog in oog met hem staan zal betekenen.

Eva staat op en hurkt naast Anja. Ze legt haar hand op haar schouder. Ik wil weten wat de nieuwe feiten zijn. Het zal moeilijk worden maar mijn gevoel zegt dat ik dit moet doen.

Laat hem kapot vallen Eva, hij is een beest die niet verdient om te leven. Wat hij gedaan heeft is wreed en onmenselijk.

Eva kust Anja op haar wang. Ze is vastbesloten om van Davey antwoorden te krijgen.

Een half uur later gaan ze weer naar huis.
----------------------------------------
Lees ook mijn nieuwe blog over mijn persoonlijke zoektocht naar geluk.

https:// daniquezoektgeluk.wordpress.com

Alle teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Zonder toestemming mag er niets gekopieerd of verspreid worden. Citeren is alleen toegestaan met uitdrukkelijke toestemming. Voor meer informatie, neem contact op via de contactpagina.