Geboeid door Liefde deel 62

03-10-2015 12:08

deel62

Eva de zaak van John wordt heropend. Er zijn nieuwe feiten. Ik weet nog niet wat de feiten zijn maar ik ben hierover gebeld. In het kader van het onderzoek is er niet veel gezegd.

De dader heeft een nieuwe bekentenis afgelegd die ze gaan onderzoeken. Eva weet niet wat ze hoort. Met open mond kijkt ze naar John's moeder.

Jeetje... Eva zucht en gaat voor het raam staan. De wond is niet eens geheeld en nu moet het al weer open. John's moeder gaat achter haar staan en houdt haar vast.

Dat voel ik ook liefje maar de waarheid moet wel boven tafel komen. Eva kijkt naar buiten en de wagens op het kamp worden wazig. Haar ogen vullen zich helemaal met tranen.

Ook John's moeder huilt. Laten we hopen dat er snel duidelijkheid komt. Ik hoop niet dat een proces van jaren wordt. Dat heb ik al meegemaakt Eva en dat trek ik niet meer.

Eva draait zich om en pakt Anja bij haar schouders. Lieverd ik zal je steunen waar ik kan. Dat beloof ik je. Dit verdient je niet. Sterker nog dit verdient niemand!
John zou zeggen... niet opgeven, maar doorgaan. Dat gaan we samen doen Anja.

Eva houdt Anja stevig vast en ze blijft de hele middag bij haar.

Eind van de middag komt familie bij Anja langs en Eva laat haar met een gerust hart achter. Ze stapt in haar auto en wil wegrijden. Precies op dat moment gaat haar telefoon.

Shit mijn werk...pffff Eva draait haar sleutel uit het contact en neemt op.

Met Eva!

- Hallo Eva met Geert, gaat het beter met je?

Geert ik ben nog steeds niet de oude. Voorlopig kom ik nog niet werken. Ik kan het gewoon nog niet aan. Het verlies van John in combinatie met wat mijn collega's denken maken het momenteel erg moeilijk voor me.

- Dat begrijp ik Eva, we verliezen Amerikaanse klanten door het verhaal. Iemand heeft het filmpje op Internet gezet. Als je Googled op jou naam kan je het vinden.

Eva schrikt hiervan. Geert, ik mag niet de reden zijn dat we klanten verliezen. Ik neem ontslag.

- Denk er goed over na misschien waait het wel over Eva.

Nee, ik ben vastberaden. Eva kijkt naar de wagen van John's moeder. Er zijn belangrijker dingen in het leven. Daarbij schaam ik me niet voor mijn levenswijze, maar voel niet de behoefte om me daar tegen te verdedigen.

- Neem je tijd Eva, als je het zeker weet dan ontslaan we je. Dan heb je in ieder geval recht op een ww uitkering.

Prima Geert, Ik maak eind van de week een beslissing. Bedankt voor alles je geloofde altijd in me. Echt een fijne directeur.

Eva hangt op en grijpt naar haar voorhoofd. Wat een kutzooi denkt ze terwijl ze haar ogen sluit. Ze ziet John voor zich. Hecht geen waarde aan zaken die als het moment daar is, er niet toe doen.

Eva doet haar ogen open. Nu loopt alles niet naar wens. Maar het komt goed. Ze start haar auto en rijdt naar huis. Toch is ze wat in de war van intensiteit van het nieuws van vandaag.

Als Eva thuis aankomt ziet ze timo de parkeerplaats oprijden. Ze wacht op hem bij de buitendeur. timo buigt gelijk zijn hoofd. hij weet niet hoe hij haar moet begroeten op straat.

Goedemiddag Meesteres zegt hij voorzichtig. Als ze eenmaal in de lift staan wordt er niet gesproken. Eva loopt naar hem toe en drukt zichzelf tegen hem aan. timo voelt dat Eva steun nodig heeft en hij pakt haar vast.

Eva sluit haar ogen en bedwingt haar tranen. Ze voelt zich gesteund en veilig in zijn armen. Eenmaal binnen begint timo aan de maaltijd en Eva gaat op bed liggen.

Ze wil niet dat timo haar emoties meekrijgt of weet wat er allemaal speelt. Na een drie kwartier komt timo naakt de kamer in. Alleen zijn collar heeft hij om.

Hij draagt een dienblad met eten en een glas wijn. Hij knield en blijft met gebogen hoofd zitten. Eva gaat zitten en het eigen initiatief kan ze zeer waarderen.

Eva aait hem. Fijn! Ik waardeer erg dat je uit jezelf een maaltijd maakt. Dank je. Eva zoent hem. Ga zelf eten en meld je hier weer over een half uur.

Stilzwijgend kruipt timo weg. Eva probeert te eten maar krijgt het eten niet weg. De zorgen om de toekomst vullen haar maag. Eva ziet timo van de grond eten zoals ze hem het geleerd heeft.

Ze kan haar masker niet meer ophouden en begint te huilen. Het lukt haar niet om te stoppen. timo weet niet wat hij moet doen. Moet hij haar troosten. Mag hij uit zichzelf haar ondersteunen?

----------------------------------------
Lees ook mijn nieuwe blog over mijn persoonlijke zoektocht naar geluk.

https:// daniquezoektgeluk.wordpress.com

Alle teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Zonder toestemming mag er niets gekopieerd of verspreid worden. Citeren is alleen toegestaan met uitdrukkelijke toestemming. Voor meer informatie, neem contact op via de contactpagina.