Geboeid door Liefde deel 61

03-10-2015 11:43

deel61

Ik heb er over nagedacht. Wekelijks op donderdag en vrijdag ben je vrij van dienst. Voor je afspraken maakt vraag je wel toestemming. Ik wil precies weten wat je aan het doen bent.

Deze tegemoetkoming maakte timo's onzekerheid iets kleiner. Maar deze week blijf je hier. Dat verandert niet!

Enigszins opgelucht ging hij naar zijn werk. Eva ging kort ernaar ook de deur uit. Ze ging haar auto wegbrengen en haar derdehands auto ophalen. Daarna had ze een afspraak met sheila voor het geld.

Eenmaal bij de garage nam Eva met pijn hart afscheid van haar auto. Na de financiële afwikkeling stapte ze in haar muffe auto. Het tweede model Fiat Punto.
Geen centrale deurvergrendeling, geen elektrische ramen of andere gadgets. Nee, deze auto was niet van een oud vrouwtje geweest en zeker niet altijd binnen gestaan. De auto rook niet fris. Een verstokte roker was vast de vorige eigenaar.

Eva zuchtte diep en reed richting sheila. Daarna zal ze naar John's moeder rijden om te horen wat het is dat ze niet aan de telefoon kon vertellen.

Eva komt aan bij de wagen van sheila. Eenmaal binnen drinken ze een kop koffie aan de keukentafel. Heb je een nieuwe auto vroeg sheila.

Eva nam een slok van haar koffie en lachte als een boer met kiespijn. Ja, zei ze terwijl ze haar kopje neerzette. Ik moest wel he. Ik heb geen geld meer dus moest ik mijn auto verkopen. Eva zegt dit geërgerd.

Eva graait in haar handtas en geeft sheila het geld in een grote envelop. sheila staat zo wild op dat ze een decoratieve vaas die op het midden van de tafel staat omgooit.

Dank je Eva, sheila kust Eva op haar wang en omhelst haar. Terwijl ze dit doet ziet Eva tussen de gebroken vaasstukken haar ketting liggen.

Eva slaat haar hand voor haar mond. Is dat mijn ketting? Terwijl Eva wil opstaan grist sheila de ketting van de grond.

Nee Eva, de ketting is van mij. Ooit kreeg ik die van John.
Raar... zegt Eva die de ketting uit haar hand pakt.
je hebt nooit verteld dat je precies dezelfde ketting hebt.

sheila fronst haar wenkbrauwen en pakt de ketting terug. Waarom zou ik dat moeten vertellen Eva. Ik heb er nooit bij stil gestaan. Het voelt of je me beschuldigd. Tranen rollen over sheila's wangen.

Hoe kun je zoiets van me denken. sheila loopt heen en weer door haar wagen. Ik zou zoiets nooit doen.

Eva kijkt naar haar en voelt spijt van haar beschuldiging. Sorry sheila, mijn ketting is weg en dat vind ik heel erg. Excuus voor mijn beschuldiging. Natuurlijk geloof ik je.. Eva staat met haar armen open en sheila valt erin.

Terwijl ze sheila omhelst komt Johnatan de kamer in lopen. Eva voelt een verbintenis. John's zoon staat voor haar.
Alles wat ze heeft gedaan deed ze uit liefde voor John.

Jonathan kijkt haar bezorgd aan en loopt terug naar zijn kamer. Hij is geschrokken denk ik, zei sheila zachtjes.

Er is niks aan de hand lieverd, ga maar weer naar je kamer zei sheila. Jonathan schud angstig zijn hoofd naar Eva.

Wat wil je zeggen schat zegt Eva terwijl ze naar hem toe loopt. sheila gaat tussen beiden in staan. Niks, hij wil niks zeggen. Hij is ziek thuis. Jonathan naar je kamer NU! Gilt sheila plots.

Het jongetje schrok en liep snel naar zijn kamer. Eva beslist om zich er niet mee te bemoeien en zegt weg te gaan. Waarom sheila zo reageert op het kind is haar onduidelijk.

sheila bedankt Eva voor de hulp en beloofd binnen zo snel mogelijk naar Duitsland te gaan. sheila kan de bedreigingen niet meer aan.

Ze nemen afscheid en Eva gaat naar John's moeder die op hetzelfde kamp woont.

In de kleine afstand die ze loopt bedenkt ze zich dat sheila vast zo reageerde door alle spanningen rondom Jonathan.

Eva doet het tuinhek open en de grote buitenhond stormt gelijk op haar af. De hond blaft niet want Eva is goed volk. Nadat ze de hond even aanhaalt gaat de deur open.

John's moeder kijkt heel serieus. Kom lieverd. Kom snel binnen!
Na een innige omhelzing nemen ze plaats op een enorme hoekbank.

Eva, was je nu weer bij sheila? Ik heb je gewaarschuwd voor haar. Blijf uit haar buurt!

Anja ik beloof je dat dit de laatste keer is dat ik contact met haar had.

Ik hoop het maar. Die vrouw is puur gif een soort gezwel dat zich nestelt zonder dat je het weet en als je het doorhebt is het te laat.

Ik heb gezien hoe ze 2 broers uitelkaar dreef en de vriendschap tussen mijn kinderen en Michel totaal verstoorde door te liegen.

Dat begrijp ik Anja, maar dat is jaren geleden. John had goed contact met haar dus ze zal vast verandert zijn.

Maar wat wil je vertellen Anja?

----------------------------------------
Lees ook mijn nieuwe blog over mijn persoonlijke zoektocht naar geluk.

https:// daniquezoektgeluk.wordpress.com

Alle teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Zonder toestemming mag er niets gekopieerd of verspreid worden. Citeren is alleen toegestaan met uitdrukkelijke toestemming. Voor meer informatie, neem contact op via de contactpagina.