Geboeid door Liefde deel 52

28-09-2015 23:38

deel 52

Het is maandag en de wekker gaat. Vol kracht staat Eva op, doet haar ochtendrituelen en rijdt naar haar werk.

Eenmaal op haar werk aangekomen is het doodstil als Eva de afdeling opkomt. Met haar neus in de wind en zelfverzekerd loopt ze naar haar kantoor. Zoals altijd start ze haar pc op en legt haar agenda op haar buro.

Als ze zich omdraait om koffie te halen ziet ze dat alle collega's naar haar kijken. Toch maar geen koffie en ze draait zich weer om. Plots voelde ze zich geïntimideerd door de kijkers..

Ze kijkt weer naar haar scherm... Iedereen weet het. Ik voel en zie het. De computer was opgestart en zoals altijd opent Eva haar mail. Een mail met hoge prioriteit van haar directeur opent ze gelijk.

Eva, zodra je binnen bent wil ik een gesprek met je. In mijn kantoor!

Eva's hart bonkt in haar keel. Ze loopt gelijk naar de kamer van de directeur en nog steeds keken de collega's of ze water zagen branden.

Ze staat in de deuropening en de directeur kijkt in zijn pc. Ik moest me melden! zegt Eva kortaf.
De directeur kijkt over zijn scherm. Kom binnen en doe de deur dicht.

We hebben een mail ontvangen van ene mevrouw Michielse. Eva zegt niks en laat de directeur zijn verhaal doen.
Ik ben ervan geschrokken maar mevrouw Michielse heeft later opnieuw gemaild dat ze het deed uit boosheid.

Tja.. zegt Eva koel. De directeur doet zijn bril af.

Eva het maakt me niet uit wat je in je vrije tijd doet. Je bent een steengoede manager en we laten ons niet chanteren.

Dus.. ik ben niet ontslagen? Nee, we zouden gek zijn als we dat zouden doen. Je hebt zoveel verandert in ons bedrijf. Je bent echt een aanwinst voor ons bedrijf.

Eva kijkt verbaast. Wat fijn zegt ze. Ik maakte me echt zorgen.

Nou..hup ga doen waar je goed in bent. De boel managen. De directeur zet zijn bril weer op en gaat verder met zijn werk achter de pc.

Terwijl Eva naar haar kantoor loopt besluit ze koffie mee te nemen. Ze hoort gefluister en gelach achter zich. Terwijl ze koffie pakt komt een collega achter haar staan.

Ga maar eerst hoor. Ik wil er niet van langs krijgen met een zweep en hij lacht naar zijn collega's. Eva doet of ze het niet hoort en loopt met haar koffie naar haar kantoor.

Ze gooit de deur net te hard dicht uit frustratie. Daarna hoorde ze hard gelach vanuit de kantoortuin.

De deur van Eva's kantoor is voor de helft van helder glas en de andere helft van melkglas. Ze ziet hoe diezelfde collega zijn riem afdoen en ermee zwiept.

De overige collega's lachen.
Ze vond Erwin altijd al een darm. Regelmatig heeft ze gesprekken met hem gehad over zijn disfunctioneren. In elk bedrijf wel werkt zo iemand. Iemand die niet functioneert en er steeds mee wegkomt. Iemand die altijd ziek is en andere opzadelt met werk omdat hij zelf te lui is om wat te doen.

Eva kijkt terwijl ze koffie drinkt door het heldere glas wat zich onderaan de deur bevind. Vol afgrijzen kijkt ze naar hem. Lul! Ooit vliegt hij eruit. Ze is al bezig een dossier op te bouwen.

Inmiddels is het lunchtijd en Eva gaat naar de kantine. De hele zaal was stil toen ze de kantine binnen liep. Rustig gaat ze bij haar collega's zitten zoals altijd.

Niemand zei wat. Hebben jullie een goed weekend gehad vraagt Eva. Ja, Meesteres zegt Erwin en iedereen schiet in de lach. Na de lunch wil ik je spreken zegt Eva streng.

Weer was het even stil tot een andere collega lollig dacht te zijn. Ik zou het maar doen Erwin anders slaat ze je met de zweep. De collega's konden niet stoppen met lachen. Melk kwam uit de neus van Erwin, omdat hij zijn lach probeerde in te houden.

De perfecte Eva die altijd snoeihard was tegen haar collega's, diezelfde collega's hadden nu iets waarmee ze haar terug konden pakken.

Eva stond op en liep naar haar kantoor. Ze stuurt timo een bericht.

Vanavond 19:00 bij mij.
Terwijl ze het verzend komt Erwin de kamer binnen.

Je wil me spreken? Eva legt haar telefoon neer en nodigt hem uit om te gaan zitten. Wil je wat kwijt Erwin? Nee... zegt hij lachend.

Pesten op de werkvloer wordt niet getolereerd, ik wil dat je daarmee stopt. Erwin lacht weer.. ik zal ermee stoppen maar denk je echt dat iedereen dit zal vergeten? Iedereen heeft het filmpje gezien.Stond je wel goed dat latex.

Eva lacht, en gaat voorover zitten. Wat ik doe in mijn vrije tijd gaat je geen reet aan. Zorg jij ervoor dat jij in werktijd doet wat er van je verwacht wordt. Dit is je laatste waarschuwing. Je kan gaan, zegt Eva terwijl ze haar pc van de slaapstand afhaalt.

Erwin loopt weg. Onthoudt 1 ding, als je weer zoiets doet, maak ik er een missie van dat je je kan melden bij de sociale dienst. Dag Erwin.

Erwin sluit de deur en Eva voelt zich slecht. Wat een puinhoop. Gelukkig krijgt ze antwoord van timo. Meesteres tot vanavond. Eva lacht en gaat weer aan het werk. De rest van de dag sloot ze zich op in haar kantoor.

Met gierende banden reed ze om 16:50 naar huis. Ze had enorme hoofdpijn van de spannigen en had voor het eerst in haar leven geen zin meer om te gaan werken.

Wat een kortzichtige sukkels daar!

----------------------------------------
Lees ook mijn nieuwe blog over mijn persoonlijke zoektocht naar geluk.

https:// daniquezoektgeluk.wordpress.com

Alle teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Zonder toestemming mag er niets gekopieerd of verspreid worden. Citeren is alleen toegestaan met uitdrukkelijke toestemming. Voor meer informatie, neem contact op via de contactpagina.