Geboeid door Liefde deel 51

27-09-2015 19:33

deel51

Verbaast over wat zich net afspeelde loopt Eva verder. Ze heeft nog nooit uit boosheid geslagen. Ze was in staat om robin ernstig toe te takelen.

Dit is een kant die ze niet kent van zichzelf. Die vrouw moet uit mijn buurt blijven..dacht ze terwijl ze doelloos buiten liep. Eva besluit op een bankje te gaan zitten.

Wat een puinhoop. Hoe moet ik verder? Het enige wat ik wil is een gelukkig leven. Het liefst met John maar dat gaat niet. Een andere leuke man en een leuke baan is haar wens. Heel veel geld staat allang niet meer als prioriteit.

Eva gaat ervan uit dat ze ontslagen zal worden. Ze heeft ook geen spaargeld meer want dat heeft ze aan sheila gegeven.

Straks heb ik niks meer. Als ik ontslagen wordt verkoop ik mijn auto dan heb ik wat geld tot ik weer een baan heb. Rij ik straks ook in een derdehands auto. Maar het rijdt en daar gaat het om.

Een uitkering aanvragen is geen optie. Ze is zo opgevoed dat dit echt niet kan. Gelukkig hoeft ze geen hypotheek te betalen of gas en licht. Het huis heeft haar vader voor haar gekocht en alles rondom wonen betalen haar ouders.

Waarschijnlijk heb ik snel weer een andere baan. Zo niet zal ik me ook wel redden. John kon het, dus ik kan het ook.
Lenen bij mijn ouders is ook geen optie. Ze zouden het met liefde doen maar dan moet ik uitleggen wat er gebeurd is en dat wil ik niet.

Voor het eerst in mijn leven zal ik mijn problemen zelf moeten oplossen. Verdriet maakt ineens plaats voor kracht. Het zal moeilijk worden maar ik zal er uit komen. Zelfstandig, zonder hulp van mijn ouders.

Eva is helemaal gekalmeerd en bekijkt passerende voorbijgangers.

John zou zeggen, onderga het en leer ervan. Wat moet ik nu hiervan leren? Ik ben het slachtoffer.

Plots komt een oudere dame naast haar zitten.

De vrouw begroet haar vriendelijk. Eva lacht als een boer met kiespijn. Hier heb ik geen zin in bedenkt ze zich en staat op.

Uiteindelijk komt alles goed lieverd zegt de vrouw terwijl ze knipoogt. Ik zie dat je je zorgen maakt. Als je ervoor zorgt dat jij jezelf in de spiegel kan aankijken, dan komt het altijd goed.

Fijne avond mevrouw. Eva loopt weg. Raar mens! Terwijl ze naar huis loopt denkt ze aan wat de vrouw net zei.

Kan ik mezelf in de spiegel kijken? Nee! Ik heb robin links laten liggen. Weken liet ik niks van me horen. Van dagelijks contact naar af en toe een reactie.

Wat ze heeft gedaan neem ik haar kwalijk, maar wat ik heb gedaan verdient ook geen schoonheidsprijs. Maanden intensief contact en daarna was ik niet bereikbaar.

Inmiddels is Eva thuis aangekomen en neemt gelijk de post mee. In de lift bekijkt ze haar post. Weer een kaart van robin.

Het spijt me Mevrouw. Ik hoop dat U geen problemen krijg. Ik zal uit Uw buurt blijven. Nogmaals excuus voor mijn domme gedrag.
x robin

Eva is niet meer boos maar vergeeft het robin. Eenmaal binnen gaat ze onder de douche en naar bed. Ze valt direct in slaap. Ze is zo moe van vandaag dat ze zelfs niet piekert over morgen. De dag des oordeel. De dag dat ze naar haar werk moet.