Geboeid door Liefde deel 33

12-09-2015 19:44

deel33

Inmiddels is het 4:00 uur. Iedereen probeert al zittend een beetje slaap te pakken.

eva ligt met haar hoofd tegen de muur, haar benen languit en gekruist. Haar handen zijn verborgen in haar broekzakken en ze lijkt niet te knipperen met haar ogen. ze staart naar de klok en denkt aan 24 uur geleden.

Toen moest ze zich nog melden om 4:00 uur en zei John dat hij van haar hield. ze had nooit kunnen bedenken dat ze 24 uur later zich moet afvragen of hij het zal overleven.

Sorry Meester, het spijt me dat ik zo ongehoorzaam was.

Wederom liep een koude rilling over haar rug. eva strekt even haar rug en bedenkt dat de rillingen door de vermoeidheid komen. Ook had eva het steenkoud. De paar uur slaap leken zijn tol te eisen.

15 minuten later komt de arts de kamer in en er volgt een ijzige stilte. Vol spanning wacht iedereen wat hij gaat mededelen.

Hij schud zijn hoofd, Helaas is John om 4:00 overleden, hij is bezweken aan zijn verwondingen... Het spijt me! zei de arts die het moeilijk leek te hebben met de mededeling.

Gevoelens van ongeloof, verdriet en onmacht gingen door de kamer. Er werd gehuild en zelfs gegild. eva viel op de grond en bleef maar "waarom" schreeuwen.

Na 20 minuten heftige emoties besloot de familie naar John te gaan.
De hechte familie ging als 1 blok naar de kamer van John. Iedereen stond om zijn bed en nam afscheid op zijn eigen manier.

eva raakte zijn koude hand aan en bedankte hem voor de levenslessen en zijn liefde. Ook vertelde ze hem dat ze hem nooit zal vergeten en dat hij de liefde van haar leven is.

Hij heeft haar verandert, geleerd wat waardevol in het leven is. Geen vooroordelen te hebben en in het moment te leven.

Na het emotionele afscheid ging iedereen naar huis en het levenloze lichaam van John bleef achter. Het achterlaten van John was intens en zwaar. Het liefst bleef eva bij hem. De familie overtuigde haar om mee naar huis te gaan.

De man van wie eva hield is er niet meer. Alleen een koud lichaam, een lijfelijk omhulsel van een mooie persoonlijkheid en een veerkrachtige geest, weergaloze moed, trotsheid en een enorm moraal kompas. Iemand die vocht voor gerechtigheid en bereid was ervoor te sterven en er uiteindelijk voor gestorven is.

Het lichaam is van John, maar de prachtige inhoud ligt er niet meer. John is overleden!

(♡Dit weekend geen blog. Ik heb een leuk maar druk weekend. Tot maandag♡)

----------------------------------------
Alle teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Zonder toestemming mag er niets gekopieerd of verspreid worden. Citeren is alleen toegestaan met uitdrukkelijke toestemming. Voor meer informatie, neem contact op via de contactpagina.