Geboeid door Liefde deel 3

03-09-2015 21:09

3.
Eenmaal op het werk was Eva weer op de top van haar kunnen. Multitasken, moeilijke gesprekken voeren met de directie en vooral erg belangrijk zijn.

Naast de directie vind niemand Eva aardig of leuk op het werk. Ze staat erom bekend om over lijken te gaan alleen om haar carrière verder te helpen. Maar dat intereseert haar helemaal niet.

Wat haar collega's denken klopt. Ze gaat over lijken om zo ver mogelijk te komen in het leven.

Om 1830 gaat ze naar huis. Ze werkt tot 1700 uur, maar werkt graag over. Zo laat ze zien geen 9 tot 17 mentaliteit heeft en verdient ze credits en extra geld om haar spaarrekening verder te spekken.

Ze start haar auto en wederom branden er lichtjes. Weer belt ze de pechhulp. Terwijl ze staat te wachten in de parkeergarage realiseert ze zich dat ze een collega moest bellen omdat hij ziek thuis is.

Hallo met Eva, je bent al 2 dagen ziek... wanneer denk je weer te komen? Oh je hebt griep? Dat is al de 2e keer dit jaar. Nou, ik bel morgen weer of het beter gaat. Ik heb me nog nooit ziekgemeld en jij al 2 keer dit jaar....

Ondertussen rijdt de pechhulp de parkeergarage in. Dezelfde man van vanmorgen stapt uit. Terwijl ze de collega laat weten wie de manager is roept ze de man van de pechhulp met een handgebaar bij zich.

U heeft pech, Mevrouw? Eva maakt het gebaar om even te wachten. Ik wacht helemaal niet. Denkt u dat ik niks beters heb te doen? zegt de man geïrriteerd.

Nee, ik denk niet dat je als pechhulp wat beters hebt te doen... dacht Eva. Maar zei dit niet.

Neem me niet kwalijk, weer hetzelfde probleem als vanmorgen zei Eva. De man deed de motorkap open en keek in de auto.

Na een korte tijd waren de lampjes uit en leek het probleem verholpen. Wat nu als ik wegrij en ik opnieuw dit probleem heb?
Dan belt u maar opnieuw zei de man kortaf.

Kan ik je nummer niet krijgen, dan hoef ik niet eerst de centrale te bellen.. zei Eva.

Eva was gewend om mannen die niet aan haar pakketje eisen voldoen, voor haar karretje te spannen. Zo had ze overal mannetjes voor.

Om een klusje te doen, te helpen in de tuin, of iemand die haar op komt halen als ze teveel wijn gedronken had met vriendinnen in de stad is.

Om de mannen met wie ze nooooit van haar leven iets zou beginnen, in te pakken, maakt ze gebruik van haar vrouwelijkheid.

De stem van Eva verandert dan in lief en hulpeloos. Ook priemt ze haar perfecte middelgrote tieten vooruit en speelt met haar haren. De blik die ze dan heeft is seksueel en Eva weet dat ze mannen hiermee kan inpakken.

Terwijl ze tegen de auto aan leunt en met zaadvragende ogen naar de man kijkt, staat ze met haar armen over elkaar de man vragend aan te kijken.

Het zou wel makkelijk zijn als ik je gewoon rechtstreeks kan bellen. Je hebt me zo goed geholpen... zegt Eva provocerend.

De man kijkt haar van top tot teen aan en lijkt haar te keuren. Eva heeft hier geen moeite mee, als ze maar haar zin krijgt. Prima! je krijgt mijn nummer maar dan neem je me mee uit eten. Voor wat hoort wat...zei de man.

Dit had Eva niet verwacht, ze probeerde vriendelijk te blijven maar baalde ernorm. Moet ik met een autoklusser in het openbaar gezien worden?

De man is net wat groter dan Eva. Sportief gebouw maar totaal haar type niet. De man zag eruit alsof hij in een bandje speelde.

Een heel slecht onbekend bandje. Hij zal vast drummer zijn omdat hij te weinig uitstraling heeft om de zanger te zijn...dacht ze.

Maar Eva moet altijd haar zin hebben dus zegt ze dat ze met hem uit eten gaat. Terwijl de man op zijn visitekaartje zijn nummer schrijft bedenkt Eva dat ze die sukkel toch nooit mee uit gaat nemen.

De man geeft het kaartje, terwijl Eva het kaartje pakt houdt hij het kaartje vast. Vanavond om 20:00 uur sta je hier bij de grote kerk...zei de man.

Eva kijkt geschrokken en zegt... ja, dat is goed. De man loopt naar zijn auto en rijdt weg. Eva weet even niet wat haar overkomt.

Verdorie... waarom zeg ik nu ja.
Ik had wat moeten verzinnen. Ik wil echt niet gezien worden met die rare vent. De man was onder haar stand, voldeed niet aan het pakketje eisen.

Eva gaat in de auto zitten en besluit haar vriendin Lisa te bellen. Terwijl ze naar huis rijdt verteld ze haar in paniek wat er gebeurt is.

Vreselijk, en nu zei ik zomaar ja terwijl ik echt niet met die man gezien wil worden. Hij heeft tatoeages, een hele arm vol en hij mag wel eens naar de manicure.
Hij heeft donker haar met een klein kaal plekje op zijn achterhoofd.
En donkerbruine ogen... daar hou ik helemaal niet van.

Lisa, kan goed begrijpen dat deze man totaal niet haar type is en adviseert haar on de man met een smoesje af te bellen.

Eva belt de man direct op.
Met John?
Hoi, je spreekt met Eva, je hebt me net geholpen met mijn auto. En we zouden vanavond iets af spreken, maar ik bedenk me nu dat ik helaas niet kan.

Dat is geen probleem Eva,
Maar als je weer problemen met je auto hebt bel je de centrale maar... zei John.

Eva wist niet goed wat ze hiermee aan moest. Maar het kan toch ook een andere keer zegt Eva, wetende dat ze een andere keer ook niet wil afspreken.

Nee! Vanavond of niet. Heel simpel toch? Prima! zegt Eva, om 20:00 sta ik bij de grote kerk.

Eva is in de war, weer spreekt ze af met John terwijl ze dat helemaal niet wil. Ik moet toch eten en de ontmoeting is toch eenmalig dus waarom niet.

En ik weet nooit waarvoor ik hem kan gebruiken in de toekomst.. dacht ze.
Eenmaal thuis frist ze zich op en besluit zich casual aan te kleden.

Normaal draagt ze dure avondjurken. Maar nu niet. Een dure spijkerbroek met sneakers van een duur merk. Het zal wel een vreetschuur worden, ik zie die man niet in een sterrenrestaurant zitten.

----------------------------------------
Alle teksten van mijn blog zijn auteursrechtelijk beschermd. Zonder toestemming mag er niets gekopieerd of verspreid worden. Citeren is alleen toegestaan met uitdrukkelijke toestemming. Voor meer informatie, neem contact op via de contactpagina.