Geboeid door Liefde deel 19

27-08-2015 22:36

deel 19

Ondertussen zit eva beneden te wachten.
Ze zit op de bank en kijkt om haar heen. Alsof het zo moest zijn ziet ze de documenten op tafel liggen in een brievenbakje.

eva is nieuwsgierig van aard en besluit te kijken naar de documenten. ze wil weten wat er speelt. Wellicht kan ze hem helpen en leven ze nog lang en gelukkig. Daarbij kan ze haar nieuwsgierigheid niet bedwingen.

Zachtjes staat ze op en vol spanning haalt ze de documenten uit de grote envelop. Er stond veel tekst in bijna onbegrijpelijke taal. eva zag dat John is opgeroepen in een rechtszaak van iemand die Jason heet.

eva hoort dat ze naar beneden komen en propt snel de documenten terug en gooit ze in het bakje. Snel gaat ze weer zitten. ze ademde snel en door haar mond.

John zegt sheila gedag, laat haar uit en loopt de woonkamer in. Hij pakt wat drinken uit de koelkast en loopt langs de tafel en staart naar de grote envelop.

Kwaad zet hij zijn glas neer en pakt de enveloppe. Wat heb ik tegen je gezegd? Waarom bemoei je je ermee? Die enveloppe lag net niet zo. De enveloppe stak duidelijk uit het bakje.

Het gezicht van eva is vuurrood. Spontaan voelt ze dat ze begint te zweten.

John loopt heen en weer. Hij is zo boos dat eva niks durft te zeggen. ze realiseert zich dat ze dit niet had mogen doen.

Goed, je wil inspecteurtje spelen? Ik vertel je wat er aan de hand is. je wil het weten toch? John sprak luid..eva was voor het eerst echt bang van hem.

John ijsbeerde door de kamer en stroopte zijn mouwen op.

Mijn vader overleed en we namen de garage over. Na 2 jaar bleek dat mijn broer, Jason, financiële problemen had. Daardoor ging hij creatief boekhouden. Ik wist van niks.

Omdat hij niet wilde dat ik erachter kwam leende hij het verduisterde geld van een verkeerde vriend. De vriend woont gewoon in huis voor jou informatie. Maar dat terzijde.

50.000 euro leende hij. Mijn broer deed de administratie en ik deed de overige taken. Mijn broer kon zijn zogenaamde vriend niet terugbetalen waarop mijn broer op 6 mei 2009 om 08:20 werd geliquideerd.

Er liepen tranen over zijn wangen.
Die dag in mei reed ik naar de zaak toe en zag die vriend net voor ik op de zaak aankwam, voorbij rijden. Ik dacht er toen niet bij na. Eenmaal op de zaak aangekomen lag mijn broer in een plas bloed op de parkeerplaats voor de zaak.

Ik probeerde hem te reanimeren maar ik hij was al overleden. Ik belde de hulpdiensten en bleef reanimeren tot ze er waren. De hulpdiensten vertelde dat hij overleden was. Ik kon het niet geloven en wilde dat ze hem hielpen.

Ondank dat hij dood was kon ik het niet geloven. Ik werd verhoord en heb verklaard dat ik die vriend even ervoor voorbij heb zien rijden.

Nu 6 jaar later loopt de zaak nog steeds. Die vriend geeft toe dat hij daar toevallig reed. Maar hij hem niet geliquideerd heeft. Ik weet zeker dat hij dat wel gedaan heeft.

Twee weken voor zijn dood vertelde mijn broer dat hij vreest voor zijn leven omdat hij geld had geleend en dit niet terug kon betalen. Ik zei nog tegen hem dat ik het samen met hem zou oplossen.

Ik zou het geld lenen zodat het opgelost zou worden. Dit wilde hij niet eva, hij zou het zelf oplossen.

Mijn broer had verder geen vijanden. En die klootzak loopt nog steeds vrij rond.
Omdat er geen transactie is geweest kan de lening ook niet bewezen worden.

Ik zal niet rusten tot die klootzak krijgt wat hij verdient. Ook al is het het laatste wat ik doe. Ik strijd voor gerechtigheid. Dat heeft mijn broer verdient.

eva is in tranen en weet niet wat ze hoort. Ben U in gevaar Meester? vraagt eva voorzichtig.

John gaat zitten en kijkt naar zijn handen. Ik ben bedreigd, als ik niet stop zou mijn familie wat overkomen. Ik heb alles achtergelaten om in een andere stad verder te vechten. Alles!

Ik heb daardoor mijn familie niet meer gezien. John staat op en loopt weer heen en weer. Ik moet mijn broer al missen maar ook mijn familie door die klootzak.

Dat is ook de reden dat ik niet wil samenwonen of trouwen. Ik wil jou niet in gevaar brengen.

John staat plots op slaat alles van tafel. eva probeert hem te kalmeren. Emotioneel zegt John alles wat hem lief is te zijn verloren.

Wanneer dient de zaak Meester, over 3 maanden sta ik weer oog in oog met die moordenaar!

eva kijkt hem met haar hand voor haar mond aan.

----------------------------------------
Alle teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Zonder toestemming mag er niets gekopieerd of verspreid worden. Citeren is alleen toegestaan met uitdrukkelijke toestemming. Voor meer informatie, neem contact op via de contactpagina.