Geboeid door Liefde deel 11

18-08-2015 01:22

deel11

eva weet zich geen raad. Als ze niet opendoet is ze hem misschien wel kwijt. Als ze wel opendoet weet ze niet hoe het gaat aflopen.

ze loopt ook naar de camera en doet twijfelend open. Wie is dat? vraagt haar moeder bezorgd. Gewoon een bekende... hij helpt me wel eens.

Kort daarna staat John boven, het voelde alsof John binnen 1 seconde boven was. eva kon niets verzinnen. Hoi John... eva knikt naar binnen. Mijn ouders zijn er kom erin. Dit is John.. gewoon een vriend.

De ouders van eva bekijken hem alsof ze iets bedorven hebben gegeten. Leuk je te ontmoeten.. zei haar vader en stak zijn hand uit.

Ik zie dat het niet uitkomt eva. We spreken elkaar van de week weer zegt John en wil weglopen.

Ben je gek.. zegt eva's vader, kom binnen!
Ga lekker zitten.. zegt eva's moeder vriendelijk en klopt op de bank. Met frisse tegenzin en uit beleefdheid besluit John te gaan zitten.

eva zweet ondertussen peentjes. De win win situatie lijkt nu al een verloren idee.
eva lacht als een boer met kiespijn.

eva's vader stelt zoals altijd dezelfde vraag als hij nieuwe mensen leert kennen. Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben automonteur en werk als pechhulp. Dus... je hebt niet gestudeerd? Nee, ik heb de middelbare school niet afgemaakt.

Haar vader verslikte zich in zijn koffie, maar deed of hij moest hoesten.

Hmmm, Okay, interessant. En waar kom je vandaan. Je hebt zo'n mediterraans uiterlijk. Ben je een Turk?

John was niet onder de indruk van de poeha en kortzichtigheid van haar ouders en gaf zelfverzekerd antwoord.

Nee hoor, Ik ben een Nederlander. Vader lachte hardop. Aan John's gezicht was te zien dat hij niet snapt wat hier grappig aan is en gaat verder met zijn verhaal. Ik ben in een andere stad geboren. Ik kom uit een woonwagenkamp.

Nu keek eva net zo verbaast als haar ouders. Eva en haar moeder zaten met hun hand voor hun mond alsof ze een spannede film bekeken.

Alle drie hadden ze nog nooit iemand ontmoet uit een woonwagenkamp. ze kenden alleen verhalen uit de media. eva zat met open mond te kijken en vroeg zich af waarom hij haar hierover niet had ingelicht.

Terwijl ze met open mond naar John keek, besloot ze hem drinken aan te bieden. John zei sarcastisch al gegeten en gedronken te hebben.

De ongemakkelijke stilte werd gebroken door het gehoest van vader, die niet wist wat hij hoorde.

Nou gezellig... leuk! zo wonen in een caravan. Ben je heel de tijd op de camping, lopen jullie ook met een wcrol onder je arm. Weer lacht vader maar John lacht niet om het ongemakkelijke, genante grapje van haar vader.

De blik van John was gespannen, vol ongeloof over de beledigingen.

En wat doet je vader? vroeg haar vader.
Mijn vader is overleden. Samen met mijn broer heb ik destijds zijn zaak overgenomen.

Oh.. een zakenman zei haar vader. Maar je bent toch automonteur?
Dat klopt! maar door omstandigheden zijn we failliet gegaan.

Dan zal je wel schulden hebben vroeg haar vader beschuldigend. Dat is mijn probleem, vragen naar iemands financiële situatie vind ik niet zo netjes..zei John resoluut.

Je hebt gelijk zei vader en keek op zijn dure horloge. Jeetje is het al zo laat? Zullen we gaan? eva's moeder knikt en weg waren ze.

Verslagen gaat eva naast John zitten. Wat een verhaal Meester..zegt eva. De dood van mijn vader heb ik verwerkt en het faillissement ook zei John.

Maar waarom heeft U niet verteld dat U uit een kamp komt..vroeg ze.
Waarom zou ik? Jij vertelde ook niet dat je uit een huis komt. Het is voor mij normaal, dus vond het niet nodig om het te melden.

Maar U woont nu in een huis? Dat klopt, door omstandigheden woon ik daar niet meer. Ik zou het wel willen maar dat gaat niet zei John emotioneel.

Bent U crimineel Meester. John kijkt verbaast. Criminelen wonen overal, in kampen maar ook in huizen. We zijn hetzelfde als andere mensen alleen hebben we ons eigen gebruiken. En nee, Ik ben geen crimineel.

Ik schaam me nergens voor. Dan zou ik mijn afkomst verloochenen en dat zou ik nooit doen. Ik ben juist trots op mijn afkomst.

eva weet niet wat ze hoort. Het spektakel is compleet. Ik ben verliefd op een man die niet gestudeerd heeft, waarschijnlijk schulden heeft en uit een kamp komt.

Maar ondanks alle verschillen en vooroordelen is ze stapel gek op hem. Het intereseert haar niet wat zijn afkomst is. eva bedenkt zich dat ze is veranderd door John. Kort geleden zou ze hetzelfde reageren als haar ouders.

Maar nu heeft ze gevoelens voor deze man.

Heeft U veel schulden Meester. Ik heb net gezegd dat dat mijn probleem is. Of ik schulden heb of niet, is mijn zaak.

Kleed je uit! zegt Hij plots. Ik heb nog een appeltje met je te schillen.
De toonzetting van je bericht staat me totaal niet aan.

Ik ga je straffen zodat je leert hoe het moet. Als het je niet kan afspreken, laat je dat op respectvolle wijze laten weten.

eva kleed zich uit en weet dat ze hem niet moet aan of tegenspreken. Nog onder de indruk van wat zich heeft afgespeeld kleed ze zich uit.

----------------------------------------
Alle teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Zonder toestemming mag er niets gekopieerd of verspreid worden. Citeren is alleen toegestaan met uitdrukkelijke toestemming. Voor meer informatie, neem contact op via de contactpagina.